Στο τμήμα βοηθών βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ Καβάλας

Την περασμένη Τετάρτη, βρεθήκαμε στο ΙΕΚ Καβάλας και στο τμήμα των βοηθών βρεφονηπιοκόμων προκειμένου να μιλήσουμε για το παραμύθι. Έτσι, λίγο μετά τις 16:00 ξεκίνησε στην τάξη τους μια συζήτηση για το παραμύθι στο πέρασμα του χρόνου μέχρι και τις μέρες μας.

Ο Αίσωπος και οι μύθοι του. Οι ιστορίες, οι θρύλοι και τα παραμύθια στην προφορική παράδοση. Η ανάγκη του κόσμου να ακούει και να αφηγείται. Τεχνικές αφήγησης με χρήση αντικειμένων και μουσικών οργάνων. Δημιουργία παραμυθιού με την χρήση της μαγικής τράπουλας των παραμυθιών.

Η συζήτηση ενδιαφέρουσα και ίσως γι’ αυτό η ώρα πέρασε γρήγορα. Κλείσαμε την συνάντησή μας με την αφήγηση δύο παραμυθιών: «Ο βασιλιάς με τις τρεις κόρες» και «Ο Ναστραντίν Χότζας σώζει το φεγγάρι».

Ευχαριστούμε την καθηγήτρια του τμήματος Κατερίνα Σκαρμούτσου για την πρόσκληση και ελπίζουμε σύντομα να επαναλάβουμε κι άλλη συνάντηση με σκοπό να αναζητήσουμε περισσότερα στοιχεία σε βάθος, αλλά και να δούμε τις μαθήτριες να αφηγούνται το αγαπημένο τους παραμύθι!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Categories: Τα νέα μας | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Εδώ σχολιάζετε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.