Στον παιδικό σταθμό της «Μέριμνας»!

Της Ζωής Τσαπανίδου…

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 «Οι Παραμυθάδες» βρεθήκαμε στον όμορφο χώρο του παιδικού σταθμού της Μέριμνας Παιδιού Καβάλας όπου μας υποδέχθηκαν οι μικροί μας φίλοι μαζί με τις δασκάλες τους. Γέμισε η ψυχή μας από αθώα βλέμματα, γλυκά χαμόγελα και χαρούμενες φωνούλες.

Έτσι με αυτή την όμορφη διάθεση, αρχίσαμε το ταξίδι μας στον  μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Στην αρχή μιλήσαμε για τον μεγάλο μας μυθοπλάστη Αίσωπο, ο οποίος στους μύθους του διδάσκει, με μοναδικό τρόπο, τις αξίες της ζωής.

Μάθαμε λοιπόν από τον σπουδαίο αυτόν παραμυθά, πώς ένα πρόβατο λέγοντας την αλήθεια, γλίτωσε την ζωή του. Πώς ένας βοσκός με τα ψέματα του έχασε τα πρόβατα του. Γιατί ο τεμπέλης τζίτζικας έμεινε νηστικός τους χειμερινούς μήνες, αλλά και με ποιο τρόπο ο θεός Ερμής αντάμειψε τον τίμιο ξυλοκόπο και τιμώρησε τον ψεύτη συγχωριανό του.

Τα παιδιά, παρότι πολύ μικρά παρακολούθησαν και συμμετείχαν με χαρά σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Φυσικά στο τέλος δεν έλειψαν και τα όμορφα τραγουδάκια, που τραγουδήσαμε όλοι μαζί: «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι», «Χαρωπά τα δύο μου χέρια τα χτυπώ», «Μια γίδα μια φορά».

Χάρηκαν τα παιδιά, μα πιο πολύ εμείς, που ταξιδέψαμε για άλλη μια φορά, όπως τότε που είμασταν παιδιά!

Ευχαριστούμε τις δασκάλες για την πρόσκληση και για τον χρόνο που μας διέθεσαν!

Συμμετείχαν οι Παραμυθάδες Αδελαΐς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου και Αρετή Τσιφλίδου.

Categories: Τα νέα μας | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Εδώ σχολιάζετε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.