Άφιξη του βασιλικού στέμματος της Σαρτουρίας στην Καβάλα

Έφτασε με μεγάλη μυστικότητα πριν λίγη ώρα, το στέμμα του βασιλιά της Σαρτουρίας όπως σας είχαμε ανακοινώσει το απόγευμα. Το βασιλικό στέμμα, θα παραμείνει στην Καβάλα για όλο το διάστημα λειτουργίας του «ραφτάδικου του βασιλιά». Το στέμμα έχει φιλοτεχνήσει ο Αρμαντίνο Αναστάνς Βιολίντζ, γνωστός χρυσοχόος της αυλής του Αυτοκράτορα Θεσπρέστο, στις αρχές του 16ου αιώνα. Είναι στολισμένο με ένα μωβ ρουμπίνι – που το καθιστά σπάνιο – σε σχήμα πικραμύγδαλου, καθώς και με σπάνια πετράδια αμύθητης αξίας, τοποθετημένα πάνω σε φύλα χρυσού.

Το στέμμα που απεικονίζεται στην φωτογραφία, φυλάσσεται από ισχυρά μέλη της ομάδας των Παραμυθάδων, οι οποίοι και έχουν χάσει τον ύπνο τους. Οι μικροί φίλοι που θα τύχει να παραβρεθούν στο ραφτάδικο του βασιλιά, θα έχουν την δυνατότητα να το φορέσουν και να φωτογραφηθούν καθισμένοι στο θρόνο που είναι απομίμηση του πραγματικού θρόνου του βασιλιά της Σαρτουρίας. Περισσότερες πληροφορίες την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 18:00 στην πλατεία Καπνεργάτη…

Categories: Τα νέα μας | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Εδώ σχολιάζετε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.