Με παραμύθια στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Παλαιοχωρίου

Ο ήλιος έδυσε, τα παιδιά επέστρεψαν από τα μπάνια τους και δειλά δειλά άρχισε να γεμίζει η αυλή του δημοτικού σχολείου Παλαιοχωρίου όπου οι παραμυθάδες ήμασταν προσκεκλημένοι του πολιτιστικού συλλόγου, χθες Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015.

Στην αυλή του πανέμορφου σχολείου σχηματίσαμε τον κύκλο της ομάδας με τις καρέκλες και περιμέναμε τους φίλους μας. Παιδιά όλων των ηλικιών άρχισαν να έρχονται και να παίρνουν θέση για το παραμυθένιο ταξίδι. Δεν ήταν λίγα και «τα μεγάλα παιδιά» που μας ακολούθησαν αναζητώντας τη χαλάρωση και θέλοντας να γίνουν για λίγο ξανά παιδιά. Τη συνάντηση μας άνοιξε ο Χρήστος με το νέο φίλο μας το Δία -τον σκύλο της φίλης μας Χριστίνας- που ήσυχα ήσυχα μας παρακολουθούσε χωρίς να βαρεθεί λεπτό….. και μετά σου λένε ότι δεν αρέσουν τα παραμύθια στα σκυλιά!

‘Ετσι ξεκινήσαμε τις αφηγήσεις μας….. νεράιδες, μαγεμένα ζώα, βασιλοπούλες και υπηρέτριες, σοφοί άνθρωποι αλλά κι άλλοι λίγο χαζούληδες ή πονηροί, όλοι αυτοί μας συντρόφεψαν χωρίς να λείπουν από την παρέα μας και οι μουζικάντες φυσικά όπου ξεσήκωσαν ολόκληρο το χωριό με τις φωνές τους!

Τα παραμύθια δεν είχαν τελειωμό, ο κόσμος δεν ήθελε να σταματήσουμε και αφού τραγουδήσαμε όλοι μαζί, ακούσαμε παραμύθια από μια λιλιπούτεια φίλη μας και από τη μικρή της παρέας μας την Εύη που μας αφηγήθηκε το δικό της παραμύθι με γοργόνες.

Τώρα πια είχε βραδιάσει για τα καλά, δε φαίνονταν παρά μόνο σκιές και το φεγγάρι μας έκανε νόημα ότι έπρεπε να φύγουμε. Άλλη μια φορά μαγευτήκαμε από αυτό το υπέροχο χωριό και με εφόδια τα χαμόγελα και την υπόσχεση για νέα συνάντηση επιστρέψαμε τους ήρωες μας στο παραμυθόσπιτο.

Συμμετείχαν οι παραμυθάδες: Καπατζιά Εύη, Καπατζιάς Τάσος, Μπουγά Μαρία, Ράπτη Αδελαΐδα, Τσίρκας Χρήστος,Τσιφλίδου Αρετή, Τσομπανόπουλος Απόστολος και Χαριζάνη Μαρία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Categories: Τα νέα μας | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Εδώ σχολιάζετε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.