«Οι Παραμυθάδες» στο 4ο Νηπιαγωγείο Καβάλας

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» προσκεκλημένοι από το 4ο Νηπιαγωγείο Καβάλας, βρεθήκαμε στην αίθουσα του σχολείου, όπου μας υποδέχθηκαν με τις χαρούμενες φωνούλες τους οι μικροί μας φίλοι μαζί με τις δασκάλες τους! Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, πολλά αθώα ματάκια και πολλά χαμόγελα κρυμμένα πίσω από τις μάσκες, λόγω πανδημίας, ήταν έτοιμα να ταξιδέψουν με τα παραμύθια μας!

Το τρένο των παραμυθάδων ήταν φορτωμένο με χριστουγεννιάτικα παραμύθια, γεμάτα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτες, Αγιοβασίληδες, καθώς και με τα κακάσχημα τριχωτά πλασματάκια, τα καλικαντζαράκια, που αυτές τις Άγιες μέρες εμφανίζονται πάνω στη γη και κάνουν ένα σωρό ζημιές και σκανταλιές!

Ενθουσιασμένοι οι μικροί μας φίλοι, άκουσαν με χαρά και μεγάλο ενδιαφέρον τα παραμύθια και με την φαντασία τους μπερδεύοντας αλήθειες και ψέματα, ταξίδεψαν σε παραμυθένια μέρη, μακρινά εξωτικά! Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά μας είπαν τα Ικαριώτικα κάλαντα και αγκαλιασμένοι σαν γροθιά ευχηθήκαμε όλοι μαζί ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, και ειρήνη σε όλο τον κόσμο!

Τα παραμύθια που ακούστηκαν ήταν: «Ο χωρικός και οι καλικάντζαροι», «Η γέρικη ελιά και η φάτνη», «Η γουνουνοκεφαλή», «Από τον Άγιο Βασίλη με αγάπη» και «Η Μάρμπω και η Κάλλω».

Ευχαριστούμε τις νηπιαγωγούς του 4ο Νηπιαγωγείου Καβάλας Νέλλη και Σωτηρία για την πρόσκληση και για τον χρόνο που μας διέθεσαν! Εκ μέρους της ομάδας των παραμυθάδων έλαβαν μέρος στην εκδήλωση οι παραμυθάδες: Ελισάβετ Κεσικιάδου, Αδελαΐς Ράπτη και Ζωή Τσαπανίδου.

Advertisement
Categories: Τα νέα μας | Ετικέτες: ,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Εδώ σχολιάζετε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: