Προσεχώς: Συμμετέχουμε στις δράσεις προβολής για τον «τοίχο της καλοσύνης» στην Καβάλα.

Μια ωραία ιδέα ξεκίνησε και στην Καβάλα και η σημασία της είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί υλοποιείται από μαθητές γυμνασίων και δημοτικών σχολείων του νομού μας. Ο «τοίχος της καλοσύνης» στον οποίο ο καθένας μας θα μπορεί να προσφέρει αγαθά για τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Οι Παραμυθάδες, συμμετέχουμε στις δράσεις προβολής της όλης ιδέας και θα βρισκόμαστε το Σάββατο το πρωί από τις 10, σε χώρο που θα οριστεί εκείνη την στιγμή στην πλατεία Καπνεργάτη και θα αφηγούμαστε παραμύθια για την καλοσύνη, την δοτικότητα, την προσφορά και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα, παραθέτουμε το δελτίο τύπου των διοργανωτών προς ενημέρωσή σας…

Δελτίο τύπου

Το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα με την υποστήριξη του Συλλόγου Πνοή και με τη συνεργασία του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας γίνονται πρεσβευτές και στην Καβάλα του θεσμού του «Τοίχου της Καλοσύνης» σε πιλοτικό στάδιο, ακολουθώντας το παράδειγμα πάνω από 30 στον αριθμό πόλεων στην Ελλάδα και με την επιθυμία να τον εδραιώσουν και να διευρύνουν επί της ουσίας.

Με πρώτη τη δράση μας αυτή και μέσω της παρούσας σελίδας φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ενεργών μαθητών. Μιας πλατφόρμας, με άλλα λόγια, συνεργασίας της σχολικής κοινότητας της Καβάλας  με στόχο την οργάνωση  από κοινού δράσεων στην πόλη μας και την ενίσχυση της φωνής των μαθητών μέσα από προτάσεις και ιδέες που αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό και γενικότερα ό,τι προβληματίζει ή εμπνέει τους μαθητές.  

Τι είναι ο Τοίχος της Καλοσύνης;

Ένας τοίχος  φιλόξενος. Ένας τοίχος που αποκτά νέα λειτουργία. Ένας τοίχος με μία κρεμάστρα. Κι ένα μήνυμα : «Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το. Αν το χρειάζεσαι παρ’το». Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης και αξιοπρεπούς προσέγγισης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πρόκληση συναισθήματος ευγνωμοσύνης. Ήδη οι πρώτοι επτά τοίχοι έχουν μπει στο χάρτη μας. Αισθητικά προσεγμένοι, με οδηγίες για το τι μπορεί να αναρτηθεί και τι απαγορεύεται. Η κίνηση είναι απλή. Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, σεβασμός σε εκείνους που ενδεχομένως έχουν συστολή να γνωστοποιήσουν τη δυσκολία τους. Άρση της διαφορετικότητας. Ισότητα.

Σας απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση

Στις 28 Απριλίου 2018 το πρωί 10-1 στην Πλατεία Καπνεργάτη

 • Να έρθετε στη μεγάλη γιορτή της καλοσύνης, για να συμμετέχετε στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τη σχολική κοινότητα, Συλλογικότητες, Συλλόγους και φορείς, για να ενημερωθείτε, να μάθετε, να παίξετε, να γνωριστούμε.
 • Να μας ρωτήσετε για τις προϋποθέσεις και να μας υποδείξετε το δικό σας σημείο-τοίχο, για να τοποθετήσουμε τις κρεμάστρες, να τον ζωγραφίσουμε μαζί αν επιθυμείτε και να ενταχθείτε στο δίκτυο μεγαλώνοντας την παρέα μας  και προτείνοντάς μας δράσεις.

Ένας τοίχος, στο δρόμο μας, στη γειτονιά μας, κοντά στο σπίτι μας ή έξω από αυτό μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη αξία! Ας το κάνουμε πράξη!

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μη διστάσετε να  επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:

6977703748, 6945421342, 6947071158, 6947695289

ΤΙ ΚΡΕΜΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ;

Σε κάθε τοίχο της καλοσύνης υπάρχει η λίστα με τα ενδεδειγμένα αλλά και τα απαγορευμένα ήδη.

ΝΑΙ

 • Είδη υγιεινής φροντίδας
 • Είδη καθαριότητας
 • Σχολικά Βοηθήματα, Βιβλία, είδη γραφικής ύλης, βιβλία ξενόγλωσσα
 • 1 πανωφόρι τη φορά
 • 1 ζευγάρι παπούτσια σε σακούλα τη φορά
 • Μικρά αντικείμενα, παιχνίδια

ΟΧΙ

 • Τρόφιμα
 • Σακούλες με ρούχα

Πιστέψτε μας. Το έχουμε μελετήσει και η ασφάλεια είναι το πρώτο μέλημά μας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ; ΜΠΟΡΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΠΑΡΩ;

Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης και  αξιοπρεπούς προσέγγισης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πρόκληση συναισθήματος ευγνωμοσύνης. Η κίνηση είναι απλή. Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμός, άρση της διαφορετικότητας.

ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ

Οι τοίχοι της καλοσύνης βρίσκονται σε σημεία που σέβονται αυτήν την ανάγκη.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ  ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ;

 • Κρηνίδες: έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο
 • Αμυγδαλεώνας: έξω από το Γυμνάσιο
 • Νοσοκομείο:  Φυλάκειο
 • Τσολάκη 23, κοντά στο Σύλλογο «Πνοή για το Παιδί και την Οικογένεια» και τον Παιδικό Σταθμό
 • Θουκυδίδου και Ιωάννου Μέξη, έξω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο
 • Θ. Πουλίδου, έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο
 • Κολοκοτρώνη 88,  έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ-ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ  για τις προϋποθέσεις και υποδείξτε μας το δικό σας σημείο-τοίχο, για να τοποθετήσουμε τις κρεμάστρες, να τον ζωγραφίσουμε μαζί, αν επιθυμείτε, και ενταχθείτε στο δίκτυο μεγαλώνοντας την παρέα μας  και προτείνοντάς μας δράσεις.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Στη σελίδα μας: Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Ένας τοίχος, στο δρόμο μας, στη γειτονιά μας, κοντά στο σπίτι μας ή έξω από αυτό μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη αξία! Ας το κάνουμε πράξη!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ-ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ

ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ,ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»,ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ,ΤΟ  ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ,ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ,ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ,ΤΗΝ  ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΕνΕΑΓΚ),ΤΗΝ  ART ATTACK,ΤΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ “ΓΑΙΑ”,ΤΟΥΣ «ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ», ΤΗΝ «ACTION TEAM», ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ(ΣΕΟ)ΚΑΒΑΛΑΣ ,Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ», ΤΟ 2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, ΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ,ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ, ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: RADIO ALPHA 88,6

 

Advertisement
Categories: Τα νέα μας | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Εδώ σχολιάζετε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: