Όμορφος επίλογος στο κινηματογραφικό εργαστήριο του Βασίλη Λουλέ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το κινηματογραφικό εργαστήριο του βραβευμένου σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ με θέμα «Προφορική μαρτυρία και αφήγηση στο ντοκιμαντέρ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μια ζωή παραμύθι» που συνδιοργάνωσαν η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας.

Όλοι οι συμμετέχοντες βάλαμε κέφι, μεράκι, φαντασία και με οδηγό την εμπειρία του σκηνοθέτη και εισηγητή μας, Βασίλη Λουλέ, ταξιδέψαμε στο μαγευτικό κόσμο του σύγχρονου ντοκιμαντέρ.

Ήταν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με βραβευμένες προβολές, ομαδικές βιωματικές ασκήσεις και προσωπικές ιστορίες και αφηγήσεις. Μιας και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες προέρχονταν από τον κλάδο των εκπαιδευτικών εστιάσαμε την προσοχή μας στα πλεονεκτήματα του ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση και πως μπορούν αυτά να αξιοποιηθούν μέσα στον εκπαιδευτικό χώρο.

Παρακολουθήσαμε και αναλύσαμε τρεις αξιόλογες ταινίες σε σκηνοθεσία του Βασίλη Λουλέ:

  1. Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη
  2. Φιλιά εις τα παιδιά
  3. Θηλειά

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ του Σαββάτου μεταφερθήκαμε στο θεατράκι της «Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών» όπου και παρακολουθήσαμε το ντοκιμαντέρ «Πέρασα κι εγώ από ‘κει κι είχα παπούτσια από χαρτί».

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λουλέ Βασίλη για την μοναδική αυτή εμπειρία και ελπίζουμε να τον ξανασυναντήσουμε σύντομα!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisement
Categories: Τα νέα μας | Ετικέτες:

Πλοήγηση άρθρων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: