Κερδίστε προσκλήσεις για το θεατρικό «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει»

Σιωπή ο βασιλιάς ακούει2_sΑν ενδιαφέρεστε να κερδίσετε προσκλήσεις για το «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει», διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω.

Από την Τρίτη 25 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, παρουσιάζουν μια μικρή όπερα του Νίκου Κυπουργού για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για την παραγωγή του θεάτρου «Αυλαία» με τίτλο «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει». Οι Παραμυθάδες, εξασφαλίσαμε για εσάς έξι διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις της Τρίτης και της Τετάρτης. Οι τρείς θα δοθούν μέσα από την σελίδα μας εδώ, ενώ οι άλλες τρεις θα δοθούν στον αποκριάτικο χορό μας «Οι Παραμυθάδες μασκαράδες» που θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί στο Καπνομάγαζο.

Τρόποι συμμετοχής

  1. Μπαίνεις στην κλήρωση με ένα απλό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@paramythades.org, στο οποίο να μας γράφεις «Για τον βασιλιά», καθώς και το ονοματεπώνυμό σου κι ένα μέσο (τηλέφωνο ή poster Bal des enfantsηλεκτρονική διεύθυνση) ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου για να σε ενημερώσουμε σε περίπτωση που κερδίσεις.
  2. Για τους φίλους μας στο facebook αρκεί να κάνουν «μου αρέσει» (like) και «κοινοποίηση» (share) στην σχετική ανάρτηση που θα ανεβεί στην σελίδα μας και στην ομάδα μας και αυτομάτως μπαίνει στην κλήρωση.
  3. Όσοι μας τιμήσετε με την παρουσία σας στον αποκριάτικο χορό μας που θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί στο Καπνομάγαζο, θα συμμετέχετε στην κλήρωση με τον αύξοντα αριθμό του χαρτιού που θα πάρετε κατά την είσοδό σας στο μαγαζί.

Κλήρωση

Η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια του αποκριάτικου χορού μας. Για την ακρίβεια θα γίνουν δύο κληρώσεις. Η πρώτη αφορά για τους φίλους που θα πάρουν μέρος μέσω του διαδικτύου και η δεύτερη για αυτούς που θα έχουν έρθει στον αποκριάτικο χορό μας. Οι νικητές θα ενημερωθούν είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά, ενώ τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν και στην σελίδα μας.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σχετικά με την παράσταση και όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν, σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ

ΣΙΩΠΗ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΚΟΥΕΙ

Μία μικρή όπερα του Νίκου Κυπουργού για παιδιά και μεγάλους

Τρίτη 25 έως Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

 

 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, παρουσιάζουν στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την όπερα «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει» παραγωγή του θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ σε μουσική Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο Θωμά Μοσχόπουλου, από την Τρίτη 25 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

 

Το έργο μεταφέρει στον μαγικό κόσμο της μουσικής το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα». Παράλληλα, η χρήση μουσικών εννοιών στο λιμπρέτο, η ζωντανή οκταμελής ορχήστρα και η σχεδόν απλοποιημένη παρουσίαση της διαδικασίας της σύνθεσης από τους 11 ηθοποιούς-τραγουδιστές φέρνουν τον θεατή σε επαφή με τον τρόπο παραγωγής της μουσικής.

 

 Η ΥΠΟΘΕΣΗ

 

Ο Βασιλιάς της Μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος από τις μουσικές συνθέσεις που του παρουσιάζει ο Μουσικός της αυλής του. Τον τελευταίο έρχεται να βγάλει από την απελπισία του η Μούσα, που επιστρατεύει τις επτά νότες και εμπνέει στον Μουσικό ένα υπέροχο κομμάτι. Ούτε κι αυτό όμως αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά, του οποίου οι απαιτήσεις γίνονται όλο και πιο παράλογες. Η Μούσα λοιπόν σκέφτεται κάτι καινούριο: εμφανίζεται στον Βασιλιά μεταμφιεσμένη σε διάσημο μουσικό από το εξωτερικό, του οποίου τη μουσική, τάχα, μπορούν να ακούσουν μόνο εκλεπτυσμένοι ακροατές με πραγματικό γούστο. Η Μούσα και ο Μουσικός

παρουσιάζουν ένα «αριστούργημα» σιωπής και φυσικά ούτε ο Βασιλιάς ούτε η αυλή του τολμούν να παραδεχθούν ότι δεν ακούν τίποτε!

 

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

 

Λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος, με τη συνεργασία του συνθέτη

 

Μουσική διεύθυνση: Πάνος Κοσμίδης

 

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς

 

Φωτισμοί: Αντώνιος Διρχαλίδης

 

Video Art Design: Μάκης Κούντριας

 

 ΣΟΛΙΣΤΕΣ

 

Βασιλιάς: Πάνος Ζώης

 

Μούσα: Ναταλία Λαμπαδάκη

 

Μουσικός: Θοδωρής Βουτσικάκης

 

 ΧΟΡΩΔΙΑ (Αυλικοί και Νότες) : Ανδρομάχη Βουτσά, Μαριάνθη Ζάμπου /Νίκη Αποστολίδου, Μαρία Καμπάκη, Αντωνία Καρδαμάκη, Φένια Μαρινοπούλου, Μαριέτα Μωραΐτη, Μαριάνθη Συκιώτου, Λένα Τζαμπάζη

 

 ΟΡΧΗΣΤΡΑ

 

Φλάουτο: Βασιλίνα Υφαντή

 

Κλαρινέτο: Οδυσσέας Σιωζόπουλος

 

Α’ βιολί: Τίμος Αναστασιάδης

 

Β’ βιολί: Κωνσταντίνος Αναστασιάδης

 

Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη

 

Κοντραμπάσο: Γιάννης Βακαλούδης

 

Κρουστά: Στέφανος Γαζίλας

 

Πιάνο: Πάνος Κοσμίδης

 

Σκίτσο αφίσας: «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», του Κωνσταντίνου Έσσλιν, φιλοτεχνημένο για την ομότιτλη έκδοση από τη Μικρή Άρκτο.

 

Διάρκεια παράστασης : 50 λεπτά

 

 Πρωινές παραστάσεις θα δοθούν για τους μαθητές των σχολείων από την Τρίτη 25 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

 

 Η τιμή του εισιτηρίου για τις πρωινές μαθητικές παραστάσεις έχει οριστεί στα 5 € ανά μαθητή, ενώ για τις απογευματινές παραστάσεις στα 10 € των ενηλίκων και 7 € το παιδικό.

 

 Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης από τα σχολεία, συνεχίζεται η προσφορά για τους μικρούς μαθητές και στις απογευματινές παραστάσεις.

 

Γενική είσοδος 5 ευρώ ισχύει για ομάδες 15 ατόμων και πάνω, κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, για δήλωση συμμετοχής και κράτησης θέσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

Advertisement
Categories: Τα νέα μας | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Εδώ σχολιάζετε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: