Πέρασε ένας χρόνος από το «ραφτάδικο του βασιλιά»!

Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το «ραφτάδικο του βασιλιά». Ένα σπιτάκι δηλαδή, εγκατεστημένο στην πλατεία Καπνεργάτη στο κέντρο της Καβάλας, όπου οι Παραμυθάδες αφηγούνταν και παρουσίαζαν το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα». Ένα σπιτάκι, όμορφα διακοσμημένο, με πολύχρωμα υφάσματα, με έναν θρόνο όπου τα παιδιά που μας επισκέφτονταν, μπορούσαν να καθίσουν και φορώντας το βασιλικό στέμμα, να φωτογραφηθούν από μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας που συμμετείχε στην όλη εκδήλωση.

το ραφταδικο

Να θυμίσουμε για την ιστορία, ότι το «Ραφτάδικο του βασιλιά» ήταν η ιδέα-πρόταση των Παραμυθάδων μετά από πρόσκληση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας προς τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες και τους συλλόγους, προκειμένου να συνδράμουν με δρώμενα στην προώθηση της παιδικής παραγωγής του που ήταν η διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου πάνω στο παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουκιά.

Το «ραφτάδικο του βασιλιά» που αρχικά ήταν ανοιχτό καθημερινά και έπειτα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, δέχτηκε εκατοντάδες παιδιά το διάστημα της λειτουργίας του (25 Σεπτεμβρίου με 30 Νοεμβρίου). Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παραμύθι πριν επισκεφτούν και δούνε την παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Επίσης, είχαν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν με το στέμμα καθισμένα στον βασιλικό θρόνο. Οι φωτογραφίες αυτές κόσμησαν το χώρο του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» απ’ όπου και οι γονείς μπορούσαν να τις πάρουν ως ένα μικρό ενθύμιο.

Στο ραφτάδικο, μας επισκέφτηκε και η Δημοτική Σχολή χορού, όπου εκτός από χορό, πρόσφερε και κατασκευές στα παιδιά με μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Η δραματοποίηση του παραμυθιού από τους Παραμυθάδες, πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετές πρόβες, στις οποίες όσοι συμμετείχαν, δουλέψανε πάνω σε όλους τους ρόλους, έτσι ώστε να μπορούν να υποδυθούν είτε τον βασιλιά, είτε τους ράφτες ή τον αγγελιαφόρο, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Στην πλατεία καπνεργάτη παρουσιάζοντας το παραμύθι "Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα"

Στην πλατεία καπνεργάτη παρουσιάζοντας το παραμύθι «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα»

Categories: Αναμνήσεις | Ετικέτες: ,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Εδώ σχολιάζετε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: