Τα τρία ζώα

paramythades-20130605-14oDimotiko-4Ομαδικό παιχνίδι που παίζεται με πολλά παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Αρχικά τα παιδιά ορίζουν έναν αρχηγό. Ο αρχηγός καθοδηγεί το παιχνίδι.

Έπειτα τα παιδιά, ανάλογα με το πλήθος τους, χωρίζονται σε τρεις ισάριθμες ομάδες. Ο αρχηγός δίνει σε κάθε ομάδα από μία ονομασία ζώου. Κατά προτίμηση, το όνομα του κάθε ζώου θα πρέπει να ξεκινά από το ίδιο γράμμα, για να μπορεί ο αρχηγός να μπερδεύει τους παίκτες και να έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι. Για παράδειγμα, Καμήλα-Κατσίκα-Κατσαρίδα ή Άλογο-Αράχνη-Αγελάδα κοκ.

Αφού χωριστούν οι ομάδες και πάρει κάθε ομάδα από ένα ζώο, όλοι οι παίκτες στέκονται όρθιοι. Ο αρχηγός αρχίζει κάθε φορά να φωνάζει δυνατά και από ένα όνομα ζώου. Η αντίστοιχη ομάδα που έχει το όνομα του ζώου αυτού, πρέπει να κάθεται κάτω. Όλοι οι άλλοι εξακολουθούν να είναι ακίνητοι στην θέση τους.

Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να δυσκολεύει το παιχνίδι, μπερδεύοντας κάθε φορά τους παίκτες. Μπορεί να φωνάξει ένα ζώο δύο φορές, να αλλάξει το ρυθμό του παιχνιδιού κάνοντας τόν πιο γρήγορο ή ακόμη, στη θέση κάποιου ζώου, να φωνάξει μία άσχετη λέξη που ξεκινά από το ίδιο γράμμα. Τότε όλοι οι παίκτες υποχρεούνται να μείνουν ακίνητοι.

Κάθε φορά που κάποιος παίκτης μπερδεύεται και κάνει λάθος, υποχρεούται να βγει από το παιχνίδι. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που μένει με έναν έστω παίκτη στο τέλος.

Έπειτα οι ομάδες-ζώα αλλάζουν και το παιχνίδι ξεκινά από την αρχή!

Categories: Παιχνίδια | Ετικέτες: | 3 Σχόλια

Πλοήγηση άρθρων

3 thoughts on “Τα τρία ζώα

  1. Παράθεμα: Οι παραμυθάδες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» | Οι παραμυθάδες

  2. Παράθεμα: Οι παραμυθάδες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» | Οι παραμυθάδες

  3. Παράθεμα: «Οι Παραμυθάδες» στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας Ημαθείας! | Οι παραμυθάδες

Εδώ σχολιάζετε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.